Sådan får du det nye styresystem til Android

Nyeste version af Android-styresystemet er nu ude, men i første omgang kun til få udvalgte telefoner. Læs, hvordan du får fingrene i det.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Google har nu officielt lanceret seneste skud på stammen af deres populære mobilstyresystem, som har fået navnet Android 7.0 Nougat. Det skriver teknologimediet The Verge blandt andre.

Det er flere måneder siden, at it-giganten annoncerede, at det nye styresystem var på vej, men i løbet af de kommende uger er Android 7.0 Nougat nu klar til at blive rullet ud.

Styresystemet bliver dog i første omgang kun tilgængeligt på få udvalgte enheder, nemlig Nexus 6, Nexus 5X, Nexus 6P, Nexus 9, Nexus Player, Google Pixel C og Android One-enheder.

Men allerede i efteråret kommer den første telefon på markedet med det nye styresystem.

- Den nye LG V20 som kommer i september på udvalgte markeder, bliver den første telefon, hvor Android 7.0 er installeret fra start, siger John G. Pedersen, mobilekspert og redaktør på mobilsiden meremobil.dk.

Android 7.0 Nougat byder ikke på store nyskabelser, men der er flere nye funktioner.

Brugerne får blandt andet adgang til det det såkaldte "multi-window", hvor man kan dele skærmen op i to og for eksempel se en film, mens man svarer på en SMS-besked. Det virker med alle Android-apps.

Der er også kommet en forbedret funktion til at spare på batteriet, nye emojis og man kan ligeledes vælge at benytte to eller flere sprog på tastaturet på én gang.

Hvis du har en af de Nexus-enheder, hvor Android 7.0 Nougat nu er tilgængelig, finder du ganske simpelt den nye opdatering ved at gå til "Indstillinger" og videre til "Systemopdateringer".

Men før du går i gang med opdateringen, er det en god idé at tage en backup.

- Det er altid godt at tage en backup, inden man begynder at lave en softwareændring, så man ikke mister data, siger John G. Pedersen.

Du kan tage en backup under "Indstillinger" eller ved at koble din telefon til din computer.

Før du går i gang med installationen, skal du også sørge for at være på wi-fi, have rigeligt med strøm på din telefon og regne med, at du ikke kan bruge din telefon i nogle minutter, mens den opdaterer.

Når du har fået hentet opdateringen, er det en god idé at nulstille telefonen.

- Når man installerer så stor en ny version, kan man komme ud for, at telefonen pludselig bruger meget strøm eller nogle funktioner fungerer anderledes. Derfor er det godt at nulstille telefonen til fabriksindstillingerne, siger John G. Pedersen.

Start altså med en backup, installer det nye styresystem, nulstil telefonen og byg den op med de apps og indstillinger, du havde før.

- Selv om det er en langsommelig proces, er det det bedste, man kan gøre for sin telefon, siger mobileksperten.

Hvis du ikke har en af de udvalgte Nexus-enheder, må du væbne dig med lidt tålmodighed, før du kan få den nye Nougat-version.

Nu er det nemlig op til de enkelte mobilproducenter at afgøre, om de vil rulle det nye styresystem ud på deres telefoner.

Hvis du har en ny Android-telefon, som du har købt i år til over 4000 kroner, kan du nok regne med, at der kommer en opdatering i løbet af de næste 12 måneder, siger John G. Pedersen.

- For en Samsung Galaxy S7, som kom tidligere på året, vil brugere formentlig kunne opdatere til 7.0 i starten af 2017, siger han.

Fakta: Disse telefoner får Android 7.0:

- HTC har allerede meldt ud, hvilke af deres modeller, der får Android 7.0 Nougat først. Det bliver HTC 10, HTC One A9 og One M9.

- Ifølge mediet Korea Times opdateres Samsungs Galaxy Note 7 også inden for de næste par måneder til Android 7.0 Nougat.

Kilde: Meremobil.dk

/ritzau/FOKUS