Sådan får du afdøde legender til middag - med kæmpe format

David Bowie, Freddie Mercury eller Bob Marley i mindst to meters højde kan blive dine nye venner hjemme i stuen. Den legendariske danske fotograf Jørgen Angel sælger 11 kæmpefotografier af nogle af verdens største rock-ikoner på auktion.

Berømte rockfotografier taget af den danske stjernefotograf Jørgen Angel sættes under hammeren på auktion. Fold sammen
Læs mere

Da David Bowie døde 10. januar valgte nogle at lægge blomster ved et stort fotografi af ham, der var udstillet på Byens Hegn på Østerbro. Byens Hegn er navnet på de grønne træplader, der indhegner metrobyggeriet i København.

Nogle andre har forsøgt at stjæle et stort fotografi af Jimmy Hendrix, der hang samme sted som en del af udstillingen Rock'n'Road. Og det siger lidt om de ikoniske fotografier, der nu ryger under hammeren 12. april hos Bruun Rasmussen, fortæller afdelingsleder i auktionshuset, Christine Almlund.

»Billederne har været så populære, at fotograf Jørgen Angel har valgt at lave nogle ekstra billeder i en særedition, signere dem og sætte dem på auktion,« fortæller hun.

Fotografierne laves i samme størrelse, som dem der har været udstillet. Og det er dermed muligt at få fingre i en Freddie Mercury i frækt harlekinantræk på 247 cm gange 178 cm. Eller en David Bowie i rollen som »The Thin White Duke« på 200 cm gange 198 cm.

Artiklen fortsætter under fotografierne.

Fotografiet af David Bowie er taget i Falkoner Teatret i 1976 af Jørgen Angel. Fold sammen
Læs mere

Her spiller Queen med forsanger Freddie Mercury i spidsen i Brandby Hallen i 1977. Foto: Jørgen Angel. Fold sammen
Læs mere

Auktionen tæller også portrætter af Jimmy Page, Kate Bush, Jimi Hendrix, Bob Marley, Tina Turner, Anisette, Johnny Rotten, Povl Dissing og Gasolin.

»Det er sjovt, fordi billederne giver et indblik ind i en fjern tidsalder, som har haft stor indvirken på musikken og kulturen i dag. Og at vi har en dansk fotograf, der i den grad har været med til at dokumentere de her begivenheder tilbage i 70'erne, er helt særligt,« siger Christine Almlund.

Artiklen fortsætter under fotografierne.

Her ses Bob Marley til en koncert ved Roskilde Festival i 1978. Foto: Jørgen Angel. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jørgen Angel / Bruun Rasmussen.

Her spiller Tina Turner i Falkoner Teateret i København i 1972. Foto: Jørgen Angel. Fold sammen
Læs mere

Jørgen Angel begyndte at fotografere som 16-årig med sin mors feriekamera, og hans evne til at fange tidens rockikoner i ømme øjeblikke på scenen eller bag, gjorde hans fotografier til noget særligt.

Han har blandt andet taget det billede af Jimma Page, der er gået over i rockhistorien som »The Whoosh Picture«, og som i dag hænger på National Portrait Gallery i London. Det er et af billederne, han nu sælger i stort format på auktionen.

»Der er tale om nogle kæmpe rockikoner, som mange mennesker har et forhold til. Så vi har da en forventning om, at det vil skabe noget interesse. Men igen - det er kæmpe fotografier, så det er måske mest større spillesteder fra Danmark og fra udlandet, der er interesseret,« siger Christine Almlund.

De 11 rockfotografier er spydspiden i et større antal fotografier, Bruun Rasmussen har sat til auktion. Et kuriøst billede blandt de øvrige tæller et pressebillede af John F. Kennedy, der er signeret af ham selv til Astrid Helene Krag, der er datter af tidligere statsminister Jens Otto Krag.

Her ses et pressefoto af den tidligere amerikanske præsident John F. Kennedy, der er signeret af ham selv til datteren af den danske statsminister Jens Otto Krag. Fold sammen
Læs mere
Foto: Fabian Bachrach / Bruun Rasmussen.

Auktionen foregår online, men billedernekan opleves fysisk 11. og 12. april hos auktionshuset afdeling i Nordhavn.