Sådan bliver vejret nytårsnat

Nytårsaften bliver tør og mild, men til gengæld skyet og diset over det meste af landet. De største raketter kan forsvinde i tågerne, advarer DMI.

ARKIVFOTO 2014 af fyrværkeri nytårsaften 2013/14 over søerne i København. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bax Lindhardt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

På årets sidste aften affyrer danskerne raketter og batterier for millioner af kroner. Men i år truer vejret med at tage glansen af skytset.

Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) varsler dis og tætte skyer nytårsaften i det meste af landet. For de mest uheldige kan det betyde, at raketterne forsvinder i tågerne, fortæller vagtchef Henning Gisselø.

»Man vil kunne se de fleste raketter, men man kan risikere, at de helt store raketter ryger op i en tæt, grå masse,« siger han.

Overordnet set bliver det en tør og mild nytårsaften med temperaturer omkring tre-fire grader, når klokken rammer midnat. Vinden kommer fra vest og er let til frisk, mens der som nævnt vil være tætte skyer over det meste af den danske aften- og nattehimmel.

»Der vil komme en opklaring vestfra, så man vil kunne få en smule sol i Vestjylland ud på eftermiddagen. Men i resten af landet bliver det en grå dag, og skyerne vil ligge over det meste af landet hele aftenen og natten,« fortæller Henning Gisselø.

2015 begynder på samme måde. Nytårsdag bliver grå, mild og tør de fleste steder. Årets første spadseretur skal foretages i frisk til hård vind og en temperatur på op til otte grader.

Og alt tyder ifølge DMIs prognoser på, at det milde vejr vil fortsætte måneden igennem.

»I den første uge vil vi højst kunne risikere en smule nattefrost, men der er ikke noget, der tyder på, at vi vil få en længere periode med koldt vejr i januar,« siger vagtchef Henning Gisselø.