Sådan bliver vejret i weekenden

Lørdag bliver der rig mulighed for at komme ud og få den sidste sol i et stykke tid, da vejret allerede søndag slår over i en mere efterårsagtig fremtoning.

ARKIVFOTO. Steen Rasmussen, der er vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI), lover halvsommerlige temperaturer flere steder i landet lørdag, hvor man uden at frygte for influenza og undrende blikke kan trække i de korte bukser. Fold sammen
Læs mere
Foto: Brian Bergmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er med at komme ud og nyde det gode vejr lørdag, hvis du vil benytte weekenden til at tage ud i det fri og ellers er til solskin og høje temperaturer. Søndag slår vejret nemlig over fra tørt og lunt til vådt, køligt og blæsende.

Steen Rasmussen, der er vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI), lover halvsommerlige temperaturer flere steder i landet lørdag, hvor man uden at frygte for influenza og undrende blikke kan trække i de korte bukser.

»Det bliver solrigt og tørt i hele landet, og temperaturerne ligger på omkring 15-18 grader. Hvis man bor i det sønderjyske eller vestjyske kan det næsten gå hen og føles helt sommerligt, da man kan være heldig at nå op på 20 grader. Sidst på dagen frisker vinden noget op, og det er lidt et varsel om, hvad der kommer til at vente os søndag,« siger Steen Rasmussen.

Natten til søndag bliver mest med tørt og klart vejr med temperaturer mellem 8 og 13 grader, men når nat bliver til dag og solen står op, får den svært ved at komme frem på himlen - i hvert fald i den vestlige del af landet.

Søndag bliver nemlig geografisk delt op, når solen skal dele ud af sine stråler. I Jylland og på Fyn vil et regnvejr trække ind fra Nordsøen og genere hele dagen, mens den østlige del af landet igen kan forvente tørt vejr med nogen sol - dog med lavere temperaturer end om lørdagen.

»Vestdanmark bliver drillet af regn og skyer fra morgenen af, og selv om Østdanmark får fint vejr og undgår regn, så går vinden over i øst og kan virke irriterende med jævn til hård vind fra sydøst,« siger Steen Rasmussen.