Så skal isskraberen findes frem

Nattefrosten er sat ind, og vi kan forvente flere nætter med temperaturer under frysepunktet i den kommende uge.

Allerede her i oktober skal der skrabes is af bilernes ruder. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tilisede bilruder og frostklar luft mødte i morges danskerne.

Det er blevet koldt i Danmark, og i nat og i de tidlige morgentimer har temperaturen været nede under minus fire grader, men så kolde temperaturer når vi ikke ned på de kommende dage.

- Vi kan godt forvente frost igen den kommende nat, men det bliver kun let frost over de sydlige og østlige egne. Og så kan vi godt forvente lidt let nattefrost i hele landet i løbet af ugen, men det bliver ikke så koldt, som vi har oplevet i nat, siger Tine Zeuthen, metrolog hos DMI.

I dagtimerne skal vi også til at omstille os til det noget koldere vejr. De kommende dage får vi temperaturer mellem 5 og 10 grader, men onsdag, torsdag og fredag når temperaturerne ikke over de fem grader i dele af landet. Samtidig bliver vejret blæsende og ustadigt.

Skift til vinterdæk

Hos Falck har man trods nattefrosten haft en rolig nat med et par enkelte større udrykninger, blandt andet til en autocamper, der forulykkede på motorvejen, hvor en person måtte frigøres.

Falck råder bilisterne til at holde øje med vejrudsigten den kommende tid, og køre efter forholdene. Samtidig råder de til at skifte til vinterdæk inden for den nærmeste fremtid.