Så meget er myldretiden i København forlænget efter corona

Selvom om flere københavnere er begyndt at arbejde hjemme, er trafiktrængslen i Hovedstaden nu større end før coronakrisen, viser nye tal.

Den forøgede trafikmængde kan også mærkes på rejsetiden, som på flere strækninger er steget. Fold sammen
Læs mere
Foto: Dennis Lehmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvis man troede, at hjemmearbejde og Zoommøder ville lette trængslen på vejene til og fra København, kan man godt to om igen.

For faktisk er der nu flere biler på vejene end før coronakrisen. Det viser nye tal, som Vejdirektoratet har oplyst til TV 2 Lorry.

Vejdirektoratet har konkret lavet fire nedslagspunkter på motorvejene rundt om København, og her er antallet af biler steget med cirka fem procent fra september 2019 til september 2021.

Frygt for smitte i tog

Ifølge Niels Erik Wegener Moltved, der er Vejdirektoratets projektleder for Trafikledelse, Trafikdata og Trafikstatistik, skyldes det stigende antal biler på de københavnske veje, at frygten for at blive smittet med covid-19 har fået flere pendlere til at tage bilen.

»Det skyldes jo nok, at da vi fik corona, så var det mere besværligt at tage de offentlige transportmidler. Der var større risiko for at blive smittet, man skal have mundbind på, og det flyttede uden tvivl en del over i biltrafikken på vejene. Og det er per definition svært at flytte folk tilbage i den offentlige trafik, når man først har fået smag for bilen,« siger han til TV 2 Lorry.

Under coronakrisen fik mange virksomheder ellers gode erfaringer med hjemmearbejde, og de skiftede de fysiske møder ud med digitale møder, som blev holdt over tjenester som Zoom. Adskillige store virksomheder har givet medarbejderne mulighed for at fortsætte med at arbejde hjemme, selvom smittetallene nu igen er under kontrol.

Det gælder for eksempel store virksomheder som både Google, Microsoft, Codan, Facebook, Danske Bank og Arla.