Så mange penge får danskerne tilbage i skat efter påsken

Danskerne skal have rekordmange penge tilbage i skat. De største beløb for borgerne i Gentofte, mens bornholmerne nå nøjes med langt mindre.

Foto: NF.
Læs mere
Fold sammen

Er du en af de 3,3 millioner danskere, der har betalt for meget i skat, så kan du glæde dig til tirsdag efter påske. Den dag vil pengene nemlig stryge ind på din bankkonto.

I alt vil Skat sende 17,7 milliarder kroner retur til danskerne. Det svarer i gennemsnit til 5.393 kroner til hver af de borgere, der har betalt for meget i skat i løbet af året.

»Nu har jeg ikke været de gamle annaler igennem, men det her nærmer sig et rekordstort beløb. Det er rigtig mange penge, vi sender tilbage i folks lommer,« siger Richard Hanlov, der er underdirektør i Skat.

Skat har lavet en oversigt over, hvor den overskydende skat skal sendes hen. Det viser sig, at borgere i Gentofte har udsigt til at få flest penge tilbage i skat med et gennemsnit på 9.227 kroner.

Borgere på Bornholm ligger i den modsatte ende af skalaen, og her får man i gennemsnit 4.119 kroner tilbage.

»Vi har lavet udregningen som en service, fordi mange brancher, eksempelvis bil- og rejsebranchen, interesserer sig for, når folk får betalt overskydende skat tilbage,« lyder det fra Richard Hanlov.

Og det er ikke overraskende de rigeste kommuner med det største skattegrundlag, hvor borgerne skal have mest tilbage.

Når Skat skal betale så mange milliarder tilbage til danskerne, er det ifølge Richard Hanlov udtryk for, at en del danskere bevidst går efter at betale for meget i skat.

»Rigtig mange ønsker at spare en lille smule op i skat, og det respekterer vi. Vi har lavet en forretningsstrategi, hvor vi prøver at gardere kunderne mod restskat, fordi det er uheldigt for alle parter. Og vi kan da også se, at færre får restskat og flere får penge tilbage,« siger Richard Hanlov.

Det ville dog være en bedre forretning at spare op andre steder end hos Skat, påpeger han.

»Jeg har hørt mig selv de sidste fem år advokere for, at folk skal spare op andre steder, hvor det giver et bedre afkast. Men der er bare en vilje til at spare op i skat, og så bruger folk det typisk på sommerferie eller andre ting, de går og ønsker sig. Det er åbenbart en glædelig begivenhed for folk at få penge tilbage i skat, og det respekterer vi så,« siger Richard Hanlov.

Hvis man har gæld til det offentlige, vil det blive modregnet i det beløb, der betales tilbage.

Det kommer til at ske for i alt 328.386 borgere, der har et udestående med det offentlige om for eksempel licens, underholdsbidrag, boligstøtte eller en ubetalt parkeringsbøde.

This template (BMExternalArticleBundle:Content\ExternalArticle:Embedded/small.html.twig) should be overridden!