Så mange millioner kradser politiets fotovogne ind

Politiets fotovogne udskrev bøder for over en halv milliard kroner i 2015. Det er det højeste beløb nogensinde.

Politiet råder over i alt 100 fotovogne. I 2015 udskrev de tilsammen fartbøder for over en halv milliard kroner. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Politiets fotovogne blitzede i 2015 fartsyndere til et samlet beløb i fartbøder på godt 516 millioner kroner. Det viser tal fra Rigspolitiet.

Beløbet er det højeste nogensinde og knap dobbelt så højt som i 2014. Forklaringen skal ifølge Rigspolitiet findes i, at man pr. 1. februar 2015 forhøjede antallet af ATK-vogne (Automatisk Trafikkontrol, red.) fra 25 til 100.

Fartkontrol og fotovogne har adskillige gange været genstand for politiske diskussioner. Senest har et flertal i Folketinget foreslået, at advarselsskilte skal advare bilister, når en af politiets fotovogne holder i vejkanten længere fremme. Det skriver dr.dk.

Flertallet består af Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance, mens regeringen ikke har ønsket at kommentere forslaget. Ifølge dr.dk vil Dansk Folkeparti og Liberal Alliance tvinge advarselsskiltene igennem, hvis ikke de bliver implementeret inden sommerferien.

Ingen måltal i 2016

Fra politisk side har man tidligere budgetteret med, hvor mange fartbøder politiet skulle udskrive hvert år. I 2015 havde politiet således til opgave at udføre 100.000 måletimer, som ifølge finansloven skulle kradse 600 millioner kroner ind til staten, medregnet parkeringsbøder samt salg af kørekort og pas.

I begyndelsen af januar valgte justitsminister Søren Pind (V) at skrotte måltallene i 2016, indtil man har fundet nogle »mere hensigtsmæssige måltal end dem, der har været«. De nye måltal kommer ifølge justitsministeren først til at være klar i 2017.