Så mange danskere stjæler fra arbejdspladsen

86 procent af danskerne stjæler ting som kuglepenne, kopier og tape fra deres arbejdsplads, viser en ny undersøgelse. Halvdelen opfatter det dog ikke som tyveri.

Foto: Bjørn Kähler.
Læs mere
Fold sammen

Bruger du firmaets kopimaskine til at printe flybilletter eller koncertbilletter? Eller tager du en rulle tape med hjem, når du skal pakke gaver ind?

Hvis du gør, er du ikke alene. En ny undersøgelse, som YouGov har foretaget for metroxpress, viser, at 86 procent af os på et tidspunkt har taget kuglepenne, kopier, tape og lignende fra arbejdspladsen til eget forbrug, skriver metroxpress.

Og 51 procent af os opfatter det faktisk ikke som tyveri, selv om det er arbejdsgiverens og ikke vores egne penge, der er gået til indkøb af kontorartikler og lignende.

Men du bør tænke dig om en ekstra gang, inden du forsyner dig selv fra lageret, fortæller faglig souschef i Det Faglige Hus Daniel Jul.

»Det er klart, at der er en bagatelgrænse, og kommer man til at putte en kuglepen i lommen, kan det aldrig blive et problem, men vi vil altid fraråde, at man tager noget fra arbejdspladsen til privat forbrug. Dels er der noget skatteteknisk i det, og bliver man uvenner med sin chef, så kan han eller hun bruge det som fyringsgrundlag,« siger han.

Han mener ikke, at tyveri fra arbejdspladsen kan gradbøjes, og gør opmærksom på, at det kan udløse alt fra en mundtlig advarsel til en fyring.

»Man skal huske, at et ansættelsesforhold er et spørgsmål om at have point i banken hos sin arbejdsgiver, og det trækker bestemt ikke op, hvis du tager fra arbejdspladsen til eget forbrug,« siger Daniel Jul til metroxpress.