Så længe fortsætter sommervejret

For de mange, der blevet hjemme i Danmark, er sommerferien begyndt godt. Og det bliver kun bedre. Så behold blot dit badetøj fremme. I hvert fald indtil midten af næste uge.

Foto: Erik Refner
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sommervejret er for alvor skudt i gang med tirsdagens vejr. Herfra bliver det kun varmere og varmere, siger vagthavende meteorolog ved DMI, Klaus Larsen, til bt.dk.

»Det bliver bare lunere og lunere i løbet af ugen. Og det kulminerer, når vi når til lørdag, hvor især den sydlige del af landet passerer de 30 grader rigtig mange steder,« siger han til bt.dk.

Samtidig vil temperaturerne i de nordlige egne komme til at ligge lige under de 30 grader, nærmere bestemt vil de svæve omkring de 28 til 29 grader.

Dog er det ikke alle steder i landet, der kan se frem til en varm weekend, forklarer meteorologen.

»Det er med en sydøstenvind, og det gør, at man for eksempel ved Køge Bugt og steder der omkring vil ligge på omkring de 20 grader, fordi vandet ikke er varmere endnu,« siger Klaus Larsen.

Selvom varmen kulminerer lørdag, ser de lune temperaturer dog ud til at forsætte i flere dage derefter.

»Det ser ud til, at der i løbet af søndagen vil passere en koldfront. Temperaturen søndag er lidt afhængig af, hvor hurtigt eller langsomt, den passerer. Jeg vil sige, at det mest sandsynlige er, at den passerer forholdsvist hurtigt, så søndag kommer til at ligge på 25-26 grader på Sjælland, mens især den vestlige del af Jylland kommer til at have en maksimumtemperatur på omkring et par og 20 grader,« siger Klaus Larsen.

Derefter begynder temperaturerne at falde i løbet af den kommende uge, omend de i begyndelsen flere steder godt kan komme op over de 25 grader.

»I midten af ugen kommer vi så til at ligge lige under de 20 grader, og vejret bliver lidt ustadigt. Men indtil da er sommeren med fornuftige temperaturer,« siger Klaus Larsen og fortsætter med et grin:

»Det er måske endda lige lidt for varmt til mig. Men der er sikkert nogen, der vil nyde 30 grader.«