Så gik den ikke længere: Stort dansk ungdomssite lukker og slukker

Den engang så populære ungdomsside Arto lukker ned efter flere års tilbagegang. Det skriver Arto på toppen af hjemmesiden.

Foto: Kristian Brasen

 

Tusindvis af unge 'kiggede', chattede og spillede på hjemmesiden Arto.com, der var den helt store ungdomsside på nettet i slutningen af 00'erne.

Nu er det slut. I toppen af hjemmesiden kan man nu se en stor meddelelsen, der erklærer enden på Artos eksistens. Det skriver metroxpress.

Stifteren bag siden, Morten Borg, fortæller til metroxpress, at der ganske simpelt ikke er grund til at lade den fortsætte.

»Årsagen er egentlig ret enkel. Arto havde sin storhedstid i årene fra 2007 til 2009, og siden har Facebook taget en stor del af markedet. De seneste år har det kørt stille og roligt, men der har været en nedadgående tendens,« siger Morten Borg til mediet.

I et interview med samme medie tilbage i marts fortalte Morten Borg ellers, at siden ville få lov til at blive, så længe der stadig var interesse for den, og at det rent økonomisk kunne hænge sammen.

Arto blev til i 1998 som en vittighedsportal, der siden hen udviklede sig til at have personlige profiler. Da Arto var på sit højeste, var der helt op til 400.000 besøgende dagligt. I dag er tallet omkring 3.000.