Så få lærere må arbejde under lockouten

Se, hvor mange tjenestemænd der står til rådighed på din skole her.

Klik på kortet på linket nederst i artiklen. Fold sammen
Læs mere

Hvis KL og Danmarks Lærerforening ikke finder en løsning i overenskomstforhandlingerne, bliver størstedelen af de danske lærere lockoutet. De eneste, der så må være på skolen, er de såkaldte tjenestemænd. Følg linket til folkeskolen.dk nederst på siden og se, hvor mange tjenestemænd der står til rådighed på din skole.

Det er kun omkring hver femte folkeskolelærer, der får lov at tage på arbejde, hvis konflikten bliver en realitet. De eneste, der skal møde på arbejde, er de 8241 tjenestemænd, der ikke er ansat på overenskomst.

En tjenestemand er ansat under særlige vilkår, som gør, at de har en forpligtigelse til at stå til rådighed for arbejdsgiveren i alle forhold. Dette gør, at de ikke har strejkeret, men de er samtidig heller ikke omfattet af en lockout.

Hvis konflikten bliver en realitet skal tjenestemændene, ifølge Danmarks Lærerforening, blive på deres egen skole, og gøre som de normalt gør. Det er op til den enkelte skole at vurdere, om der er nok tjenestemænd til rådighed på den enkelte skole. Hvis skolen holder åbent, har tjenestemændene en forpligtigelse til at holde tilsyn med eleverne.

Se hvor mange tjenestemænd, der er til rådighed på din skole på folkeskolen.dk her