Så er færgen i havn

Efter næsten et døgn strandet til havs er Ærøfærgen blevet trukket fri. De 148 personer om bord er nu i havn i Ærøskøbing.

Passagererne bliver modtaget med flag på havnen i Ærøskøbing. De er om bord på færgen, der har været strandet på en sandbanke til havs siden søndag eftermiddag. Privatfoto. Fold sammen
Læs mere

Ærøfærgen, der siden søndag eftermiddag har været strandet på en sandbanke med 141 passagerer og syv besætningsmedlemmer om bord, er nu fri og på ind i havnen i Ærøskøbing.

- Vi sejler ind i Ærøskøbing nu, skriver en af passagererne om bord på færgen Anders Sørensen i en sms til Berlingske.

Der er blevet læst aviser, leget med mobiltelefoner og meget andet for at få ventetiden til at gå, og nu er færgen endelig blevet trukket fri og sejler på vej ind til Ærøskøbing. Anders Sørensen på 34 år fra Kolding var med om bord på skibet:

- Den er helt fin, vi er blevet trukket fri, og vi har en halv time til havn, der er god stemning. Folk er lige kommet ned igen. De har vært oppe og se, at vi blev trukket fri, oppe på dækket, fortæller Anders, der læser på Marstal Navigationsskole. 

Vandet steg ikke
På grund af søndagens storm var vandstanden i det sydfynske øhav faldet med omkring en meter. Det medførte, at færgen, der sejler mellem Svendborg og Ærøskøbing, stødte på grund i går eftermiddags.

Passagerer og besætning havde fik at vide, at vandstanden ville være høj til at en slæbebåd kunne komme og trække færgen fri af sandbanken nok klokken tre i nat. Men klokken syv i morges var vandet stadig ikke steget. 

Klokken halv elleve kunne Anders Sørensen så fortælle til Berlingske, at færgen netop var trukket fri af sandbanken og på vej ind til Æreskøbing.

Skulle til test på skolen
Han havde været hjemme i Kolding i weekenden, og var på vej tilbage til skolen med færgen, da den gik på grund.

- Jeg skulle have været til test i navigation i dag. Så det måtte jeg aflyse. Men vi har bare fået en anden dag. Jeg når ikke i skole i dag, nu skal jeg bare hjem og slappe lidt af, fortæller Anders, som har en studielejlighed i Marstal.

For Anders Sørensen har overnatningen om bord på færgen været ganske udramatisk. I nat tog han otte stole og satte sammen som seng.

-Det er faktisk gået over al forventning, der har ikke været den store ballade.Vi har fået det at spise, som de havde, og det har været fint. Vi har fået rundstykker her fra morgen, lidt rugbrødsmadder og franskbrødsmadder er blevet delt rundt, og folk kunne bare gå op og hent, hvis de var sultne. Det surt at skulle vente, men det har der ikke været noget at gøre ved, siger han.