Så er det frem med kælken

Frosten slipper ikke sit tag i landet hen over weekenden. Ved østvendte kyster kan der komme endnu mere sne.

Der kommer mere sne i weekenden, så der er rig mulighed for at komme ud at lege i det hvide pulver. Fold sammen
Læs mere
Foto: Anders Debel Hansen

Hvis ikke kælken allerede har været luftet, er der god grund til at finde dem frem fra garagen eller loftet, så den er klar til brug lørdag eller søndag.

Weekendtemperaturen når nemlig stort set ikke over frysepunktet, og derfor bliver sneen liggende, samtidig med at der er mere på vej, især ved østvendte kyster.

- De østlige og nordlige dele af Jylland, Nordsjælland og Bornholm ser det ud til at få mest sne i weekenden, fortæller Mikael Jarnvig fra TV2 Vejret.

Kulderekord sat i nat

Mens børnene kan glæde sig over mere sne, må bilisterne til gengæld forberede sig på, at fygning kan gøre det sværere at nå frem.

- Det er især i Nordjylland, hvor problemet bliver størst, fordi man her både har udsigt til masser af sne og hård vind fra øst og nordøst, siger Jarnvig.

Natten til fredag blev der i øvrigt sat kulderekord for denne vinter foreløbig, da der blev målt -7,7 grader i Karup, men den vil sandsynligvis blive slået en af de kommende dage.

Og når vinden som forventet breder sig til hele landet i begyndelsen af næste uge, bliver det formodentligt bidende koldt, fordi blæsten får det til at føles endnu koldere

/ritzau/