Så er det 1. april: Hoppede du også på disse aprilsnarre?

Det er 1. april, og derfor er det traditionen tro tilladt at forsøge at narre dig. Flere medier og organisationer har været kreative, og vi bringer her et overblik over årets aprilsnarre.

Det er 1. april, og dagen igennem vil folk forsøge at narre dig. Fold sammen
Læs mere
Foto: Marie Hald
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I dag skal du være ekstra opmærksom, når din ven, din kæreste eller din morfar forsøger at bilde dig alverdens mærkelige ting ind.

Det er nemlig 1. april i dag, og det er dagen, hvor det er tilladt at drive gæk eller forsøge at narre folk.

Berlingske bringer her et overblik over dagens aprilsnarre.

Politiken retter stavefejl og hedder nu Politikken

Politikens forside er i dag prydet af navnet »Politikken«. Navnet på avisen har været stavet forkert siden 1884, men i en tid med fake news, biased news og alternative fakta går avisen nu foran, rydder op,og bringer sandheden frem, og de starter med at bringe deres eget navn på linje med gældende dansk retskrivning.

Politikens Chefredaktør, Christian Jensen, kalder det »en mindre, men stærkt påkrævet tilretning.«

EKSTRA BLADET: Uber-chauffører skal dele post ud

Ekstra Bladet har undladt at smide deres bedste historie på forsiden. Kioskbaskeren om transportministeren, Ole Birk Olesen der ifølge avisen foreslår, at Uber-chauffører skal dele mennesker ud som post, er ellers en forside værdig.

»Det er win-win og Uberfedt. Et liberalt projekt bliver i Danmark, og der bringes stadig breve ud, selv om Postnord skal af med 4000 ansatte,« siger trafikminister Ole Birk Olesen ifølge Ekstra Bladet.

DANSK FOLKEPARTI: Britisk premierminister besøger Kristian Thulesen Dahl i Jelling

Den britiske premierminister Theresa May kommer til Jelling den 18. april, skriver Dansk Folkeparti i en pressemeddelelse. May skal diskutere Brexit med Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl.

»Det mest fantastiske ved besøget i Jelling vil være, at jeg samtidig vil kunne afsløre, at Theresa Mays forfædre stammer fra Jelling,« siger formanden.

»Og at meget tyder på, at vi endda er i familie. Jeg vil derfor prøve at få samlet alle hendes danske familiemedlemmer og give hende en oplevelse, hun aldrig vil glemme.«

COOP: Nu kan du få skrabeæg, der aldrig har set en høne

Coop genindfører skrabeæg, men nu i en dyrevenlig udgave. Det er nemlig lykkedes et dansk forskerhold at producere skrabeæg uden høns. Æggene kan angiveligt stables, og så indeholder de mange fibre. De kan angiveligt købes i Kvickly, SuperBrugsen og DagligBrugsen fra søndag d. 9. april.

Dansk supermarked: Stillezone i Netto - en helt ny indkøbsoplevelse

Indkøbsvogne i materialer, der ikke larmer, mobilsnakforbud, og børn ingen adgang. Stilhed og ro koster 0 kr. i de nye Netto-butikker, hvor Netto tilbyder en ny indkøbsoplevelse i deres butikker: stilleNetto.

Klimaministeriet: Minister vil anlægge 6.500 kilometer opvarmet fortov

Klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V) vil igangsætte et kæmpe anlægsarbejde ved at lægge klimavenlig gulvvarme med grøn strøm fra Danmarks vindmøller i veje og fortove i landets 15 største byer, skriver ministeriet i en pressemeddelelse.

»Vi ved alle sammen, hvor irriterende det er at rydde fortove for sne, hvor upraktisk det er at komme på arbejde eller i skole med iskolde og våde fødder, eller hvor halsbrækkende det kan være at skvatte på isglatte fortove eller cykelstier. Det vil jeg sætte en stopper for nu ved at bruge al den grønne strøm i klimavenlig gulvvarme på landets fortove og cykelstier. Det blæser mest om vinteren, så når vindmøllerne kører på højtryk, kan vi bruge den grønne strøm til at opvarme fortove og cykelstier. Det er jo genialt,« siger energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V).

BT: Barselsbombe lammer Superligaen i månedsvis.

I BT kan man læse, at »Spillerforeningen og interesseorganisationen Lederne gennem de seneste måneder har ført en højest opsigtsvækkende sag mod Divisionsforeningen i Fodboldens Voldgiftsret helt under radaren.« De kræver 12 ugers tvungen barsel til spillerforeningens medlemmer.

Jysk lader kunder overnatte i butikkerne

»Skal man købe en ny madras, skal det helst være den helt rigtige, så man kan sove godt i mange år. Derfor kan nogle kunder have brug for at prøve varerne lidt længere, end de normale åbningstider tillader. For at imødekomme det stigende behov hos kunderne indfører JYSK derfor overnatningsmuligheder i udvalgte butikker,« lyder det i en pressemeddelelse.

Kobbertyve slår til mod Experimentariums kobbertrappe

»10 tons kobber er i nat blevet skrællet af Helix-trappen, det nyåbnede Experimentariums arkitektoniske vartegn. Det stjålne kobber har en værdi på godt 400.000 kroner i rå kobberpris,« skriver Experimentarium i en pressemeddelelse, hvor det også lyder, at de nu vil beklæde trappen med 50-ører.

Berlingske:

Kan du gætte, hvad vores aprilsnar er? For trods spekulation om det modsatte, kan vi afsløre, at vi rent faktisk har en aprilsnar.