Så er Anne-Mette danseklar

At være med i Vild med Dans er som at være en del af »en stor familie«, siger statsministerens hustru, Anne-Mette Rasmussen.

Anne-Mette Rasmussen og hendes dansepartner, Thomas Evers Poulsen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mogens Flindt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Nøj, Briiiit. Hvor ser du bare bedårende ud. Hvis jeg bare havde været fem procent mere til kvinder.«

Hans Pilgaards stemme gjalder ud i konferencerummet på Hotel Admiralen, hvor den kommende sæsons deltagere i succeskonceptet Vild med Dans ivrigt taler med hinanden, deres dansepartnere og ikke mindst den samlede danske verdenspresse over kanapéer og marcipankage.

Ved et udendørs cafébord forklarer TV2-underholdningschef Gitte Madsen, at en kendis som TV-værten Pilgaard, der indenfor smigrer sig ind på dansedommer Britt Bendixen, er en gevinst som deltager i et koncept som Vild med Dans.

»Det er en gave til et program, hvor fortællingen bærer handlingen frem, for han er enormt verbal og kan sætte ord på det, han oplever,« siger Gitte Madsen.

Men den altid smilende TV-personlighed er langtfra den eneste appelsin, der er faldet i producenternes turban og nu vises stolt frem på en rød løber til lyden af dansabel musik.

Guldfuglen
Par efter par bliver kaldt frem af de to værter, Claus Elming og Andrea Elisabeth Rudolph, inden den mest ventede deltager til sidst gør sin entré.

TV2 ved tydeligvis, at de har skaffet sig lidt af en guldfugl med Anne-Mette Rasmussens deltagelse.

»Der er ikke noget land, der nogensinde har haft en førstedame i Vild med Dans, så selvfølgelig er det specielt, at hun er med. Der er masser, der vil sidde og tune ind, fordi de lige skal se, hvordan statsministerfruen klarer sig,« siger vært Claus Elming og slår fast, at førstedamen samtidig er en deltager som alle andre:

»Anne-Mette kan ryge ud lige så hurtigt, som hun er kommet ind.«

Underholdningschef Gitte Madsen mener heller ikke, det vil klæde hende at holde med en bestemt deltager. Dommerne og ikke mindst seerne har magten, understreger hun blandt bare rygge og brede smil, mens ord som standard og latin konstant flyver gennem luften.

Anne-Mette er til vals
Anne-Mette Rasmussen selv holder mest af vals, fortæller hun det nysgerrige opbud. Men førstedamen er også klar til at forsvare sine flittigt diskuterede grunde til at stille op:

»Det har intet med politik at gøre. Jeg er med, fordi jeg elsker at danse. At jeg så tilfældigvis er gift med statsministeren har jo ikke rigtig noget med det at gøre. Nu vil jeg rigtigt gerne fortsætte så længe som muligt med at være med i det her fællesskab, for det er faktisk som én stor familie,« siger Anne-Mette Rasmussen og ser ud over det samlede deltagerfelt på kajen med udsigt til Operaen.

Banen er kridtet op til kamp på underholdning fredag aften. Mellem talenter i enhver afskygning på DR1s »Talent 2008« og masser af dans på TV2.

»Det er et spørgsmål om, at seerne vælger det, de synes, der er sjovest. Det er ikke et spørgsmål om at sammenligne os. Vi må levere det, vi kan, og om vi så skal dele seerne fifty/fifty, er det fint med mig,« siger vært Claus Elming,.

Efter et tydeligvist anstrengende TV-interview med sin dansepartner er Jette Torp mindre formel, da hun henvendt til en kollega tørt konstaterer:

»Jeg er lige blevet slæbt hen ad den røde løber, for at folk skal se TV2 og ikke DR1.«