Så du den blodrøde Måne?

Selv om en stor del af Danmark var overskyet i tidligt i morgens, fik nogle alligevel oplevet det sjældne fænomen: Blodmåne.

Fik du heller ikke set den, Månen? Den blodrøde måne eller ulvemånen, som den også kaldes, når der er total måneformørkelse, som gør Månen blodrød?
Mens en stor del af Danmark var overskyet tidligt mandag morgen mellem klokken 5.41 og 6.43, nåede det ifølge TV2 Vejret alligevel at klare så meget op nogle steder, at de morgenfriske, de tålmodige og de heldige fik mulighed for at opleve det sjældne fænomen.

Et fænomen, hvor den røde farve skyldes, at det eneste lys, der under formørkelsen kan nå Månen, er det sollys, som er afbøjet gennem Jordens atmosfære. Og da rødt lys trænger lettere gennem atmosfæren end blåt lys, får Månen den røde farve.

I hele det vestlige Jylland, flere steder på Fyn, Lolland Falster og nogle steder på Sjælland nåede det at klare så meget op, at måneentsusiaster bed tænderne sammen af kulde og begav sig ud i vintermørket.  Ikke bare i Danmark, men også i Storbritannien, i Nord- og Sydamerika og andre steder på kloden kunne folk nyde »superblodsulvemånen«. Oplevelser der blev delt dagen igennem på Twitter og andre sociale medier:

»En storslået oplevelse at betragte #SupeBloodWolfMoon#,« skrev for eksempel Kodi Gaddis på Twitter. »Jeg er så taknemmelig for at have fået den oplevelse og håber, at mange andre har været lige heldige som mig.«

En indbygger i London skrev: »Jeg så en delvis rødmen her i London, men himlen blev desværre hurtigt overskyet.«

Og i Silkeborg: »Endelig, det er første gang, jeg har oplevet det.«