S vil hæve hastighedsgrænsen for campingvogne

Dansk Camping Union foreslår højere fartgrænse for biler med campingvogne. Socialdemokraternes transportordfører er lydhør.

Danske campister skal have mulighed for at sætte farten op på de danske veje.

Bag forslaget står Dansk Camping Union, DCU, der opfordrer politikerne til at lade biler med campingvogne køre 100 kilometer i timen på motorveje og 80 på landevejene, ligesom det er tilfældet i Tyskland og flere andre europæiske lande.

Campingvognene skal dog være »Tempo100-godkendt«, så det sikres, at bilen har ABS-bremser og at campingvognen er forsynet med gode bremser og støddæmpere.

»Når en campingvogn er Tempo100-godkendt, mener vi også, at den roligt man kan sætte farten op. Danske biler med campingvogne er blevet mere stabile de senere år, især på grund af nye slingrekoblinger. Ved at øge hastigheden får vi en hurtigere og smidigere trafik,« siger DCUs informationschef, Jørgen W. Fröhlich i en pressemeddelelse.

Han påpeger, at langsomme campingvogne udgør en risiko i trafikken, blandt andet når de svinger ud for at overhale, er til fare for andre bilister, ligesom mange campingbilister føler sig pressede i trafikken, fordi det går langsomt.

På Christiansborg har forslaget allerede vundet gehør. Socialdemokraternes transportordfører, Rasmus Prehn (S), synes, det lyder som en god idé at øge hastighedsgrænsen for campingvogne.

»Jeg har været i kontakt med forskellige repræsentanter fra politiet og interesseorganisationer, herunder DCU. Jeg er blevet gjort opmærksom på, at det er en daglig gene, at campingvognene kører markant langsommere end andre trafikanter,« siger Rasmus Prehn til Berlingske Nyhedsbureau.

Han slår fast, at der ikke er tale om at gøre livet lettere for campisterne. Det handler om trafiksikkerhed.

»Nogle bilister føler sig foranlediget til at foretage hasarderede overhalinger, mens andre føler, de bliver presset i trafikken, fordi det går så langsomt. De meldinger, som jeg har fra politiet, går på, at det er farligt, at det går så langsomt for campingvogne,« siger han.

Rasmus Prehn er allerede gået videre med forslaget til justitsminister Karen Hækkerup (S), men han vil ikke sætte en tidshorisont på, hvornår campingbilisterne kan få lov at træde lidt hårdere på speederen.

»Vi er i fuld gang med at kigge på det. Jeg vil fortsætte med at presse på, for det er et godt forslag, men vi skal først være helt sikre på, at det ikke påvirker trafiksikkerheden i negativ retning,« siger S-ordføreren.