S: Vi skal være mere synlige

Socialdemokraterne er blevet bange for sig selv. Partiets næstformand erkender kritik.

Foto: Scanpix Fold sammen
Læs mere

Socialdemokraterne er blevet bange for sin egen skygge, og partiet skal være mere synligt i den offentlige debat.

Det erkender partiets næstformand i folketingsgruppen, Mette Frederiksen, som dermed imødekommer en del af den kritik, som en række topfolk i fagbevægelsen og SF-formand Villy Søvndal har rejst af landets største oppositionsparti i sommerferien, skriver Politiken.

»Der er jo ikke nogen tvivl om, at det har påvirket os, at vi har tabt to valg i træk, og at vi ligger dårligt i meningsmålingerne lige for tiden. Det har nogle indbyggede problemer. Primært at vi risikerer at blive bange for os selv. Det er det værste, der kan ske for et politisk parti. Jo mere defensive vi er, des mindre interessante er vi for vælgerne. Man kan ikke vinde noget valg ved at være defensiv«, siger Mette Frederiksen i et interview med Politiken.

Også hendes egen partiformand Helle Thorning-Schmidt har været kritiseret for at være alt for usynlig i det seneste halvår. Til den kritik siger næstformanden:

»Hvis vælgerne ikke oplever, at Helle eller vi andre tager del i den offentlige debat, så er det en understregning af, at der stadigvæk ligger en stor opgave foran os«, siger Mette Frederiksen.

Kilde: Politiken