S: Tomme løfter fra regeringen

Socialdemokraterne giver ikke meget for regeringens udspil til næste års finanslov og kalder det hokus-pokus-økonomi.

Det bliver næppe en finanslov med Socialdemokraternes stemmer, som regeringen vil få igennem i løbet af efteråret. I hvert fald ikke hvis man skal tro den umiddelbare reaktion, efter at finansminister Thor Pedersen for kort tid siden fremlagde regeringnens udspil.

- Regeringen er slet ikke i stand til at indfri alle de løfter, som den har stillet i udsigt, og det efterlader regeringen med et kæmpe troværdighedsproblem, siger Socialdemokraternes finansordfører, Morten Bødskov i en kommentar.

Han peger på, at regeringen kun har afsat 1,6 milliarder kroner til sin kvalitetsreform, og at en stor del af de penge tages fra allerede afsatte midler - blandt andet en pulje til bedre kvalitet i dagtilbud.

- Regeringen vil med andre ord finansiere en del af sine initiativer med besparelser på andre områder, og det siger sig selv, at det er hokus-pokus økonomi, siger Morten Bødskov.

Socialdemokraterne efterlyser også penge til at realisere forslaget om akut behandling af kræft. Ifølge Morten Bødskov har regeringen ikke afsat én eneste krone til den storstilede behandlingsplan.