S-tog chef fyret efter asbestskandaler

Dansk Jernebaneforbund, der repræsenterer 6000 ansatte i DSB, krævede før jul chefen for DSB S-tog fyret. Mandag fik forbundet sin vilje.

Chefen for DSB S-tog, Benny Würtz, mistede mandag sit job. Fyringen, der blev offentliggjort på et pressemøde i DSB, kommer efter, at Dansk Jernebaneforbund har anklaget Benny Würtz for at have spillet hasard med medarbejdernes helbred og forsømt at beskytte medarbejderne mod asbest i de gamle togvogne.

Dansk Jernbaneforbund har været i gang med at forberede en erstatningssag mod DSB for at svigte hensynet til de ansattes helbred. Ifølge formanden Ulrik Salmonsen er Jernbaneforbundet i besiddelse af en række fotos og beretninger fra medarbejdere, der dokumenterer, at DSB i en årrække så stort på pligten til at forsegle de asbestisolerede vægge og lofter i togene. Dansk Jernbaneforbund repræsenterer 6000 lokoførere, stationsbetjente og værkstedsansatte i DSB.

- DSB har sat medarbejdernes liv på spil, selv om man udmærket var klar over de alvorlige helbredsmæssige konsekvenser, kontakten med asbest kunne få. De har svigtet deres ledelsesmæssige ansvar til at beskytte de ansatte, sagde Ulrik Salmonsen i december.

Benny Würtz blev ansat som chef for DSB S-tog i 2002. Han har tidligere været kommunaldirektør i Birkerød.

/ritzau/