S skyder selv afgift på flybilletter ned

Det er ikke regeringens politik, når trafikordfører Rasmus Prehn (S) inddrager flyafgift i den kommende skattereform, siger skatteordfører Thomas Jensen (S).

Store rejsedag i Københavns Lufthavn i juli 2011. Fold sammen
Læs mere
Foto: Dennis Lehmann

Trafikordfører for Socialdemokraterne Rasmus Prehns forslag om at indføre afgift på flybilletter som led i den kommende skattereform, har kun været i luften ganske få timer, før partiets egen skatteordfører skyder det ned.

- Det er ikke Socialdemokratiets politik, det som Rasmus Prehn giver udtryk for. Det er en trafikordfører, som er ude med en solomelding, siger Thomas Jensen (S) og forklarer, at regeringen vil præsentere skattereformen som en samlet pakke, og ikke løbende med delelementer.

Lå lige til højrebenet

Til NORDJYSKE Medier siger Rasmus Prehn ellers i dag, at en afgift på flyrejser lå lige til højrebenet som en ny indtægtskilde til den kommende skattereform, der skal nedsætte skatten på arbejde.

- Hvis man skal lave en skattereform, der er ambitiøs og som sætter skatten ned på arbejde, så er vi pisket til at være grundige og kreative i forhold til at finde nye indtægtskilder. Der har jeg svært ved at forestille mig, at et område som flytrafikken, der forurener mere end alt andet, ikke skal holde for. Når man skal betale afgift på NOx og cigaretter, så giver det også menig, at der er en afgift på flytrafik, sagde Rasmus Prehn, der også tidligere har foreslået at droppe NOx-afgiften og i stedet indføre en afgift på 75 kroner per flybillet.

Indtil regeringsdannelsen havde S og SF da også som fælles politik, at indsætte en passagerafgift på 75 kr. pr. flybillet på indenrigsflyvninger. Det blev dog ikke taget med i regeringsgrundlaget.