S-politiker: Hurra for 24-års-regel

Hovedstaden tynges nu af færre integrationsproblemer, viser statusrapport. Det skyldes 24-års-reglen, siger socialdemokrat på Københavns Rådhus.

Det går skridt for skridt fremad med integrationen i København, og det bør vi takke den kontroversielle 24-års-regel for. Sådan lyder budskabet fra Jan Andreasen (S), Socialdemokraternes uddannelsesordfører på Københavns Rådhus og næstformand for Beskæftigelses- og Integrationsudvalget.

- Det massive pres på København aftager på grund af 24-års-reglen. Hvis vi åbner portene igen uden nogen form for regulering, kan vi som kommune ikke klare integrationen, siger Jan Andreasen, som fortsætter:

- Et farvel til 24-års-reglen vil være en bombe under integrationen, fordi antallet af indvandrere faktisk betyder noget. Vores velfærdssystem kan ikke løfte flere socialt belastede elever på skolerne og flere ufaglærte på arbejdsmarkedet.

En ny kommunal rapport viser, at København klarer sig bedre på en række integrationsparametre: Flere indvandrere har nu job. Færre dømmes for lovovertrædelser. Antallet af ghettoer er faldet fra fem til fire.

De positive resultater kan vi tilskrive 24-års-reglen, og derfor skal både regering og Socialdemokraterne komme op på barrikaderne og forsvare reglen, lyder det fra Jan Andreasen, som selv bor på Ydre Nørrebro i København.

Samtidig retter han en skarp kritik af modstanderne af 24-års-reglen:

- De kører simpelthen på frihjul. De radikale, Morten Østergaard og Thøger Seidenfaden skylder et svar på, hvordan vi skal løse integrationsproblemerne, hvis vi åbner sluserne igen.

Kommunens nye statusrapport "Integration - et fælles ansvar" skal til debat i Københavns Borgerrepræsentation torsdag aften.

/ritzau/