S på Frederiksberg vil grave Roskildevej ned

Socialdemokraterne i Frederiksberg Kommune vil give beboerne et pusterum fra trafikken på Roskildevej og vil derfor grave vejen ned til en tunnel. Forslaget skal muligvis finansieres af dyrere parkering på Frederiksberg.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der kører dagligt tusindvis af biler på Roskildevej på Frederiksberg i København, og det påvirker byrummet, mener Socialdemokraterne i Frederiksberg Kommune. Partiet foreslår derfor at grave trafikåren ned og lave den til en tunnel, så gæsterne i Frederiksberg Have og Søndermarken ikke generes af trafikstøj.

- Det kunne være alle tiders, hvis man kunne opholde sig i de to smukke og fantastiske haver uden hele tiden at høre på motorstøj fra bilerne på Roskildevej, siger rådmand i Frederiksberg Kommune, Michael Vindfeldt (S).

Han foreslår sammen med sine partifæller at nedgrave vejen mellem de to haver og Zoologisk Have for at imødekomme beboerne, der ifølge Michael Vindfeldt i den grad mangler et pusterum. Der er kommet 10.000 flere beboere til kommunen siden 2005, og dem er der ikke plads til, lyder det fra rådmanden.

Det er en del af budgetaftalen for Frederiksberg Kommune, der netop er blevet offentliggjort mandag, at der skal kigges nærmere på mulighederne i projektet, og rådmanden peger på flere finansieringsmuligheder, blandt andet fra Zoologisk Have, der ligger på Roskildevej.

- Projektet bliver stort og dyrt, hvis det igangsættes. Vi kunne eksempelvis håbe på privat kapital fra Zoologisk Have, for de kunne godt tænkes at have lyst til at spytte nogle penge i projektet, hvis de eksempelvis får lov til at lave et stort underjordisk parkeringshus til deres gæster, siger Michael Vindfeldt.

Han håber desuden på, at regeringen vil støtte nedgravningen af Roskildevej, fordi han mener, det vil være en gevinst for hele københavnsområdet, hvis den stærkt trafikerede vej lægges under jorden og muligvis får flere spor. Michael Vindfeldt vil derfor tage kontakt til transportminister Henrik Dam Kristensen (S) i løbet af den næste måned for at undersøge, om parkeringsafgiften muligvis skal sættes op på Frederiksberg.

- Parkeringen er meget billig på Frederiksberg i forhold til København, så hvis vi opsatte nogle parkometre og gjorde timeparkeringen dyrere, kunne en del af de penge gå til projektet med Roskildevej, foreslår vi. Men det kræver, at transportministeren godkender det, siger han.