S overvejer at indføre skattefradrag for tyverisikring

Danskerne sikrer ikke i tilstrækkelig grad deres boliger mod tyve, mener Socialdemokraterne, som overvejer skattefri tyverisikring af boliger.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Socialdemokraterne overvejer at gøre det skattefrit for folk at tyverisikre boligen.

»Det er en af flere løsninger, som vi skal diskutere på Christiansborg,« siger retsordfører Trine Bramsen (S) og tilføjer:

»Der er både mulighed for lovkrav, når man bygger nyt, men der er også mulighed for at gøre det attraktivt at sætte nye døre og vinduer i, så man gør det mindre tilgængeligt for tyvene at komme ind. Det er bestemt et forslag, jeg gerne vil diskutere med de andre partier.«

Den socialdemokratiske melding kommer i kølvandet på tal, der viser, at Danmark indtager andenpladsen blandt EU-lande, som oplever flest indbrud per indbygger.

Det viser en analyse fra Det Kriminalpræventive Råd, som har brugt den nyeste statistik fra Eurostat. Tallene viser ifølge Politiken, at der i 2012 blev begået indbrud i cirka 43.000 danske privatboliger. Det svarer til knap 800 indbrud per 100.000 danskere, eller at der i gennemsnit var ubudne gæster i et dansk hjem hvert 12. minut. Kun Grækenland indtager en dårligere placering end Danmark.

Ifølge Anne Lerche, der er analytiker hos Det Kriminalpræventive Råd, er der forskellige årsager til Danmarks dårlige placering i indbrudsstatistikken, men en væsentlig er, at danskerne ikke sikrer deres boliger godt nok.

»Der er for få, der tager konsekvensen og sikrer deres hjem, hvis de har haft et indbrud. Det kan blandt andet skyldes, at vi føler os trygge og har stor tillid til andre mennesker, og det er jo i sig selv rigtig godt, men i forhold til indbrud er det vigtigt, at vi ikke bliver for naive. Vi er nødt til at handle i forhold til den åbenlyse risiko for indbrud, vi har i Danmark«, siger hun til Politiken.

Trine Bramsen er ikke overrasket over Danmarks placering.

»Det er dybt bekymrende og ærgerligt, men ikke så overraskende. Vi har rigtig gode forsikringsordninger i Danmark, og det er grunden til, at vi ikke i særlig grad beskytter vores hjem.«