S: Minister skal frede fredagsbarer

Det er en alt for stram fortolkning af reglerne, at fredagsbarer rundt om i landet nu skal til at betale husleje, mener socialdemokratisk ordfører.

De studerende skal stadig kunne nyde en billig og kold fadøl i fredagsbaren efter sommerferien. Derfor må videnskabsminister Helge Sander (V) sætte sin styrelse på plads og droppe al snak om husleje, mener Rasmus Prehn, videnskabsordfører for Socialdemokraterne.

Han vil have ministeren ind i sagen om, at fredagsbarerne nu skal betale husleje, vand, varme og el. Konkurrencestyrelsen har bedt Universitets- og Bygningsstyrelsen fortælle de højere læreanstalter, at det er konkurrenceforvridende over for caféer at stille gratis lokaler til rådighed, men det er ifølge Rasmus Prehn noget ævl.

- Det er simpelthen at gå i alt for små sko og en al for stram fortolkning, og det må ministeren fortælle styrelsen. Fredagsbarer er både faglige og sociale, og hvis man skal følge styrelsens fortolkning, kan den lille fodboldklub jo ikke længere sælge øl og sodavand, siger han til Ritzau.

/ritzau/