S justerer sine velfærdskrav

Socialdemokraterne er netop gået ind til de første forhandlinger med regeringen om en omfattende kvalitetsreform. Og de har kun tre ud af partiets 24 krav om velfærdsrettigheder med.

Socialdemokraternes top indledte her til morgen forhandlingerne med regeringen om en kvalitetsreform. Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft / Scanpix

Regeringen med den nye finansminister Lars Løkke Rasmussen tog her kl. 8.00 fat på det første egentlige forhandlinger om en bred kvalitetsreform, der omfatter cirka 800.000 ansatte i det offentlige.

Første parti ved forhandlingsbordet er Socialdemokraterne, der med partiformand Helle Thorning-Scmidt i spidsen vil forsøge at sætte sine fingeraftryk på det endelige resultat.

Omdrejninspunktet for Socialdemokraterne er de 24 velfærdsrettigheder, partiet gik til valg på. Men Helle Thorning-Schmidt, politisk ordfører Henrik Sass Larsen og finansordfører Morten Bødskov har reelt set kun tre af disse rettigheder med til forhandlinger, fordi de betragter det som urealistisk at få samtlige 24 punkter med i et bredt forlig.

Det handler om sikring af genoptræning til folk, der har været opereret på et af landets sygehuse, gratis mad i daginstitutioner samt lektiehjælp.

Desuden vil Socialdemokraterne forsøge at presse regeringen på de lønkrav, som de offentligt ansatte forlanger.

At Socialdemokraterne kun tager tre af deres velfærdsrettigheder med som krav til forhandlingerne med finansminister Lars Løkke Rasmussen kan tolkes som et signal om, at partiet udviser større vilje til at indgå et bredt forlig.

Forhandlingerne om kvalitetsreformen fortsætter i eftermiddag, hvor SF kommer til bordet kl. 14.30.