S: Ikke et ord om Brixtofte, Fogh og Riskær

Socialdemokraternes Rasmus Prehn har ikke lyst til at smide gamle sager på bordet for at overtrumfe Venstres angreb på Helle Thorning-Schmidts brug af bonuspoint. ”Vi skal ikke trætte folk med ting, de allerede kender,” siger han.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er opstået en god, gammeldags omgang åben krig – nogle vil sige mudderkastning – mellem Socialdemokraterne og Venstre i kølvandet på Socialdemokraternes spørgsmål til Lars Løkke Rasmussens bilagsrod.

Efter et åbent samråd i går, hvor Socialdemokraterne gik hårdt til finansministeren efter afsløringer af sjusk med bilag i hans tid som indenrigs- og sundhedsminister, sendte Venstres politiske ordfører en pressemeddelelse ud, hvor hun gjorde opmærksom på en gammel sag om S-formand Helle Thorning-Schmidt.

Nemlig at Helle Thorning-Schmidt i sin tid som EU-parlamentariker fløj privat for bonuspoint hun havde optjent på tjenesterejser.

S-kommunalordfører Rasmus Prehn, der for tiden også er partiets ”bilags-ordfører”, afviser, at S har sat sig op på en høj moralsk hest.

”Vi har blot haft det stille håb, at finansministeren havde styr på sine bilag. Og når Venstre har travlt med at trække gamle krikker af stalden, så er det udtryk for, at de har en dårlig sag, som de forsøger at fjerne fokus fra.”

Så du er ikke parat med en endnu ældre sag om Venstre?

”Nej, nu må det stoppe. Jeg tror, at hele Folketinget er enige om, at ministre skal have styr på bilag, og nu arbejder vi på at få lavet en praksis fremadrettet. Vi står ikke i spidsen for en mudderkastning, men vi har tænkt det som helt lødigt oppositionsarbejde. At Venstre kaster mudder, tager vi stille og roligt – vi lader os ikke skræmme. Vi skal heller ikke til at finde gamle sager om Fogh, Brixtofte eller Riskær frem – vi skal ikke trætte folk med sager, som de godt kender i forvejen,” lyder beskeden fra Rasmus Prehn.