S-græsrødder kræver ny skatte- og udlændingepolitik

Socialdemokratiske kredsformænd vil have en anden skatte- og udlændingepolitik. Partiet er nødt til at have en anden profil end regeringen, lyder det.

Socialdemokraterne bør skærpe sin profil overfor VK-regeringen i både skatte- og udlændingepolitikken. Det krav kommer fra en lang række socialdemokratisk kredsformænd i en rundspørge, som Ritzau har foretaget. Mens 52 procent af de deltagende kredsformænd ønsker, partiet opgiver sin støtte til skattestoppet, så vil 59 procent have markeret en større uenighed med regeringen i udlændingepolitikken.

Rundspørgen kommer samtidig med, at en række fremtrædende folketingsmedlemmer har kritiseret Socialdemokraterne og partiets formand, Helle Thorning-Schmidt, for at være forsvundet ud af den politiske debat i sommerens løb.

Én af de utilfredse kredsformænd, Einer Lyduch fra Amager, henviser til, at Socialdemokraterne er nødt til at have en anden profil end regeringen. Hvis partiet altså skal gøre sig forhåbninger om at vinde det næste folketingsvalg.

/ritzau/