S: Fogh belønner de højtlønnede

Regeringens plan for skattelettelser sætter fut under Socialdemokraternes strategi. Nu skal vælgerne træffe et valg: Vil man have velfærd eller skattelettelser.

Regeringens skatteplan er en blankocheck til de højtlønnede danskere, mens folk på overførselsindkomster bliver ladt i stikken.

Det mener Socialdemokraterne, der fastholder deres politiske strategi frem mod næste folketingsvalg: Danskerne skal vælge mellem mere velfærd eller skattelettelser.

- Det giver danskerne et helt klart valg mellem, om de ønsker at få skattelettelser eller ønsker en regering, der først og fremmest bruger pengene på velfærd. Det, vi har set indtil videre, er en forholdsvis klassisk skattelettelse, der gavner de højtlønnede, mens alle de, der er på overførselsindkomster, stort set ikke får noget som helst ud af det, siger Socialdemokraternes politiske ordfører, Henrik Sass Larsen, til Ritzau.

Ritzau erfarer, at folk på overførselsindkomster vil blive kompenseret med cirka 1,6 milliarder kroner. Det er dog ikke tilstrækkeligt for Socialdemokraterne.

/ritzau/