S: Ernæringsmærke er en ommer

Forbrugerminister Carina Christensen må tage slagsmålet med detailhandlen og EU om et obligatorisk ernæringsmærke, mener Socialdemokraterne.

Et frivilligt dansk ernæringsmærke, der skal lede forbrugerne hen til de sunde fødevarer i køledisken, er tilsyneladende grundstødt. Det er stødt på modstand i EU, og dansk detailhandel vil ikke gøre brug af det.

Men de fedmeproblemer, som mærket blandt andet skulle være med til at løse, er stadig så alvorlige, at ernæringsmærket ikke må opgives. Forbrugerministeren må sætte et nyt skib i søen, nemlig et obligatorisk mærke, som detailhandlen ikke kan undslå sig, og så tage slagsmålet med EU, mener den socialdemokratiske forbrugerordfører, Karen Hækkerup.

- Vi må undersøge muligheden for, at vi går solo i EU, også selv om de andre lande bliver sure. Vi kan ikke vente på, at resten af EU kommer med. Nogle gange gælder det om at gå forrest, lige som vi gjorde i sagen om transfedtsyrer, og så må vi tage slåskampene bagefter. Der er behov for et ernæringsmærke, siger Karen Hækkerup.

/ritzau/