S: Drop madordningen

Mette Frederiksen, Socialdemokraternes socialordfører, vil have afskaffet madordningen, som seks ud af ti forældre takker nej til.

Drop madordningen, lyder det fra Socialdemokraternes socialordfører Mette Frederiksen. Socialdemokraterne stemte i sin tid imod madordningen, som blev skrevet ind i Finansloven i 2008. Fold sammen
Læs mere
Foto: Flemming Højer
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Vakuumpakket cateringmad, som slet ikke er sund nok. Det er, hvad forældrene alt for ofte får for pengene, når de siger ja tak til daginstitutionernes madordning, mener Mette Frederiksen, Socialdemokraternes socialordfører.

Og det ser hun som en af forklaringerne på, at seks ud af ti forældre nu fravælger madordningen, ifølge en undersøgelse Politiken har foretaget.

- Undersøgelsen viser, hvor dårlig en lovgivning regeringen og Dansk Folkeparti har lavet. Kvaliteten af madordningen er simpelthen ikke god nok. Det hænger sammen med, at man mange steder baserer det på mad leveret udefra, som ikke er sund nok, og det, tror jeg, mange forældre vender sig imod. De vil heller smøre en sundere madpakke, siger Mette Frederiksen.

Hun påpeger, at madordningen var en dårlig ide og fortsat er en dårlig ide.

- Vi har advaret regeringen mod at indføre madordningen, fordi den ikke ville blive god nok. Hvis regeringen ikke kan levere ordentlig mad, så må man lade være emd at have en madordning.

- Hver gang der er et problem, siger regeringen, at det er kommunernes ansvar. Men det er dem, der har lavet ordningen og sat rammerne for den, og de bliver nødt til at påtage sig det ansvar.