S: Drop lukkede møder om blod

S vil gøre op med en årelang politisk tradition på sundhedsområdet. Beslutninger om blodtransfusioner bør ikke længere træffes i en lukket politisk kreds.

De seneste knap 20 år er alle politiske beslutninger om blodtransfusioner i Danmark blevet taget bag lukkede døre i Sundhedsministeriet. Men det skal der sættes en stopper for, mener Socialdemokraterne, der dermed gør op med en årelang tradition på sundhedsområdet.

- Jeg mener, det bør være slut nu. Kan vi åbent diskutere spørgsmål om, hvor lang tid der skal gå, før ambulancen når frem, hvem der skal have ret til kunstig befrugtning og behandling med stamceller, så skal vi i Folketinget også kunne håndtere at diskutere spørgsmål vedrørende brugen af blod ved transfusioner og som medicin, siger Sophie Hæstorp Andersen (S), der er medlem af Folketingets Sundhedsudvalg.

Siden den såkaldte blødersag i 1980'erne, hvor flere bløderpatienter blev smittet med HIV-virus, har der været en politisk tradition for, at spørgsmål om bloddonation træffes blandt partiernes sundhedsordførere på lukkede møder hos den til enhver tid siddende sundhedsminister.

/ritzau/