S: Bush har forladt al fornuft.

Præsident Bush har forladt al fornuft, og Danmark må droppe det tætte partnerskab med USA og lave en selvstændig Irak-strategi. Det mener Socialdemokraterne.

Den socialdemokratiske leder Helle Thorning-Schmidt er stærkt kritisk over for talen fra USA's præsident George W. Bush. Præsidenten sagde natten til torsdag dansk tid, at han vil sende 20.000 ekstra soldater til Irak. Strategien er i direkte modstrid med anbefalinger fra Baker-Hamilton-rapporten, som ellers skulle danne grundlag for den amerikanske Irak-politik.

- Det er skuffende og tyder på en egenrådig præsident, der ikke har lært af sine fejl. På nuværende tidspunkt har han forladt al fornuft og alle de udmærkede anbefalinger, han tidligere har fået i Baker-Hamilton-rapporten, siger Helle Thorning-Schmidt til Ritzau.

Hun mener, at det bør få danske konsekvenser, for Anders Fogh Rasmussen har tidligere talt varm for Baker-Hamilton-rapporten.

- Han må for første gang være meget uenig med præsident Bush. Derfor anbefaler vi, at han samler et bredt flertal i Folketinget til en strategi om, hvordan de danske soldater kommer hjem på en ordentlig måde, siger formanden.

/ritzau/