S: Brystpræmie er »langt ude«

Hvad bliver det næste, spørger socialdemokraternes forbrugsordfører, efter en cocktailbar har udloddet et sæt silikonebryster som præmie i en konkurrence.

Foto: Richard Sylvestersen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

At sætte et par silikonebryster på højkant i en konkurrence er »langt ude«, men det giver ikke anledning til en strammere lovgivning på området.

Det mener socialdemokraternes forbrugsordfører, Mette Reissmann.

- Jeg synes, det er virkelig langt ude. Hvad bliver det næste? Er det et halvt års forbrug af Viagra? Eller er det en penisforstørrelse, spørger hun.

Flest likes er lig brystoperation

Det er den københavnske cocktailbar Kostbar, der har sat et sæt bryster på højkant i en konkurrence, hvor alt, man skal gøre, for at vinde brysterne er at uploade et billede af sig selv på barens hjemmeside. Den person, der får flest »likes«, er en brystforstørrende operation rigere.

Konkurrencen er fuldt lovlig, men det ændrer ikke på, at Forbrugerrådet mener, at den burde være ulovlig. For det bør ikke være tilladt at reklamere for operationer i det offentlige rum, mener forbrugerrådet, der vil have politikerne til at stramme markedsføringsloven.

Det vil Mette Reissmann dog ikke være med til.

Okay at reklamere

- Jeg er helt på det rene med, at der er forskel på at købe en liter sødmælk og på at forskønne sit eget udseende, fordi det sidste kræver en længere beslutningsproces, siger Mette Reissmann.

- Men at skulle begynde at sige, at reklamer for kosmetiske operationer ikke skulle være lovlige, det er ikke den vej, jeg ønsker at gå. Der kan være nogle, der af meget forskellige årsager, kan have et behov for sådanne operationer, og derfor må det være i orden at reklamere, siger hun.