S-borgmester er rystet og skuffet efter historisk nederlag: »Er jeg bitter? Muligvis«

Hvidovres afgående borgmester sidder en smule »rystet« og »skuffet« tilbage over valget. Indtil nu har hun undladt at kommentere nederlaget, men i et opslag på Facebook tager hun bladet fra munden.

Socialdemokratiet vandt valget, fastslår Hvidovres nu afgående borgmester, men borgmesterposten fik partiet ikke. »Muligvis« er hun bitter, skriver hun på Facebook. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix (arkiv)
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Helle Adelborg (S) er færdig som borgmester i Hvidovre efter at have siddet på posten siden 2012.

Meget længere tid har hendes parti, Socialdemokratiet, rådet over magten i Hvidovre. For første gang i næsten 100 år – helt præcis siden 1925 – skal Socialdemokratiet ikke skal have borgmesterposten i kommunen.

Den gik i stedet til Anders Wolf Andresen fra SF.

Onsdag aften gik Helle Adelborg til tasterne på Facebook i en længere forklaring på, hvordan hun ser den nye virkelighed i kommunen. I en 4.682 anslag lang tekst sender den nu afgående borgmester flere bandbuller mod de øvrige partier og deres kandidater.

»Er jeg bitter? Muligvis,« skriver Helle Adelborg, som dog understreger:

»Men det er ikke fordi jeg ikke sidder på borgmesterposten. Sådan er jobbet. Det er altid kun til låns.«

Valget gik ikke, som hun og partiet håbede på, og det ærgrer hende, skriver hun. For Socialdemokratiet »vandt valget«.

Socialdemokratiet fik 34,9 procent af stemmerne i kommunen, og det er ganske rigtigt markant flere, end hvad de øvrige partier enkeltvis kunne mønstre.

Konstitueringen faldt bare ikke ud til Socialdemokratiets fordel, da SF indgik i et bredt samarbejde med Enhedslisten, De Konservative, Hvidovrelisten og Venstre. De har sammen 11 af 21 mandater i byrådet.

Helle Adelborg skriver, at det er ganske bevidst, at hun ikke før opslaget har kommenteret valget. Men hun vil gerne gøre nogle ting klart – blandt andet skriver hun:

»SF og Ø respekterer ikke at Hvidovre denne gang har stemt for et meget klart RØDT flertal. SF's spidskandidat Anders Wolf Andresen har selv udtalt, at han ville respektere et rødt flertal. Men hvor blev det af Anders Wolf Andresen?«

Tilbage sidder hun »rystet« og »skuffet« over valget, skriver hun:

»Jeg er ikke i tvivl om, at dette opslag vil give anledning til at kalde mig bitter/dårlig taber. Det lyder muligvis som om jeg ikke kan tage mosten i bryggeriet. Men, som kommunalbestyrelsesmedlem på sit 28. år må jeg sige, at i år føles anderledes.«