S: Børnefamilier må ikke sættes på gaden

Det skal være forbudt at sætte børnefamilier ud af deres boliger ved manglende huslejebetaling, mener S og SF, der retter skarp kritik mod regeringen.

Børnefamilier skal ikke kunne sættes ud af deres lejligheder, selvom de ikke betaler husleje,  mener S. Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Henriksen

Socialdemokraterne barsler nu med et forslag om et forbud mod at sætte børnefamilier på gaden.

Socialordfører Mette Frederiksen (S) kalder det "fuldstændig uacceptabelt" at sætte familier med børn ud af deres lejligheder med fogedens hjælp.

- Derfor vil vi indføre et forbud mod at sætte børnefamilier på gaden. 

Forslaget lanceres, efter at Berlingske Tidende i dag kan fortælle, at flere og flere familier sættes på gaden trods regeringens løfter om det modsatte.

- Det er dybt problematisk og et klokkeklart løftebrud fra regeringens side, siger socialordfører Mette Frederiksen:

- Hvis vi skal problemet til livs, skal vi afskaffe de alt for lave sociale ydelser og bygge flere almene boliger, som folk har råd til at bo i. I stedet har regeringen skåret i folks ydelser og forsømt at bygge boliger i København. Regeringen vil heller ikke indføre en grænse for fattigdom. Nu har vi så en økonomisk krise, og det hele bliver meget værre for de udsatte familier. Det er baggrunden for, at vi ikke vil acceptere, at børnefamilier sættes ud.

"Danmark har et fattigdomsproblem"

Indenrigs- og socialminister Karen Ellemann (V) siger, at hun følger udviklingen tæt, men mener, at man skal se tiden an, da kommunerne for bare fem måneder siden fik en række nye redskaber til at løse problemerne.

Men den køber SF ikke.

Socialordfører Özlem Sara Sekic siger, at regeringen lukker øjnene for problemerne.

- Det første regeringen skal gøre er at anerkende, at Danmark har et fattigdomsproblem. Så kan vi også løse det. I stedet laver regeringen lappeløsninger. Med den ene hånd gav den 500 mio. kroner til at afskaffe hjemløsheden via satspuljemidlerne, på den anden side gør den intet for at standse, at folk kommer på gaden. Nu må vi have en fattigdomsbekæmpelsesplan. Sammen med Litauen er vi et af de to lande i Europa, som ikke har sådan en, siger hun.

SF mener, at starthjælpen og 300 timers-reglen gør det umuligt for kommunerne at hjælpe de udsatte familier.

- Når folk på fattigdomsydelser ikke kan betale deres regninger, må kommunerne intet gøre, siger Özlem Sara Sekic.
 
Hun vil nu have socialministeren i samråd.

Giv din mening til kende om, hvad der kan gøres, så færre sættes på gaden i Danmark.