Rystede naboer efter skuddrab på 16-årig: »Det er noget, der sker andre steder«

Dagen efter, at en 16-årig dreng er blevet dræbt ved Ragnhildgade på Østerbro i København, er der stille ved boligområdet. Men hændelsen har rystet naboerne.

Politiet var massivt til stede efter et skyderi i København ved Ragnhildgade mandag den 16. oktober 2017. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Sjørup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der var stille, indtil skuddet lød.

Sådan beskriver 61-årige Claus Olsen den aften, hvor en 16-årig dreng blev skuddræbt i et boligkompleks på adressen Ragnhildgade 48 på Østerbro i København. Han bor kun to opgange fra det sted, der blev omgivelserne for den unge drengs tragiske død mandag aften.

»Folk var meget synligt rystede i går. De var nærmest apatiske. Det er noget, der sker andre steder,« siger han til Berlingske.

Claus Olsen har boet her i snart 30 år. I bygningerne, der med de røde mursten ligner et typisk dansk alment boligbyggeri. Men blomsterne foran opgangen i nummer 48 vidner om, at det var her, en kun 16-årig dreng mistede livet.

Claus Olsen hørte skuddene tydeligt. Først troede han, der var tale om fyrværkeri. Men det var det ikke. Og det kom bag på ham, da der ellers var stille og roligt i området, indtil lyden, der viste sig at være et skud, lød.

Han fortæller, at området normalt er stille og roligt, bortset fra lidt almindelig »larm i gaden« nu og da. Og selvom der ikke er noget, der tyder på, at drabet er banderelateret, vidner Claus Olsens beretning om, at bandekonflikten lever i borgernes bevidsthed. Han forklarer, at han ikke hidtil har følt, at bandekonflikten var nået ud til hans bydel.

»Det er derfor, det rystede os meget,« siger han.

I sidste uge blev det besluttet, at den såkaldte visitationszone skulle udvides yderligere. Ragnhildgade ligger netop inden for denne zone.

Københavns Politi har efterfølgende oplyst, at de modtog anmeldelsen om skyderiet klokken 21.05 mandag den 16. oktober. Drengen blev efterfølgende fundet livløs i gården, dræbt af flere skud.

Københavns Politi kan endnu ikke oplyse, hvad der ligger bag skyderiet, og de opfordrer enhver, der har informationer omkring episoden, til at henvende sig på telefon 33141448.

De oplyser desuden, at der ingen indikationer er på, at drabet skulle være banderelateret.

Berlingske følger sagens udvikling.