Rygere sendes udenfor uden brok

De seneste fire måneder har Musikcaféen i Århus sendt rygere uden for. Og de hører ingen brok.

Skulle de have sig en smøg, måtte de gå udenfor. Gæsterne på Musikcaféen i Århus har de sidste fire måneder ikke haft lov til at ryge under koncerter, og forbuddet er faldet i gæsternes smag, skriver Jyllands-Posten.

»Vi har stort set ikke hørt brok. Folk har vænnet sig til at udviklingen er sådan, og holdningen har været, "at det måtte jo komme",« siger Gitte Nielsen, leder for spillestedet til Jyllands-Posten

Hun peger på to store fordele for Musikcaféen.

»For det første er hovedparten af vores gæster ikke-rygere. Så på den måde tager vi jo hensyn til majoriteten. For det andet er det godt for vores personale, at det ikke skal stå i røg en hel aften.«

Gitte Nielsens største bekymring var snarere en helt anden, da hun skulle tage beslutningen om at fjerne røgen fra lokalerne.

»Vores fremmeste opgave er at præsentere musik, og unødig trafik, når folks skulle ud at ryge under koncerterne, kunne være forstyrrende. Men vi har ikke fået klager over trafikken, og jeg tror også, at de fleste rygere kan vente i de 70 minutter, som et sæt tager,« siger Gitte Nielsen.