Rusture gik over gevind: Får nu konsekvenser for 49 intro-vejledere

CBS uddeler advarsel til 49 studerende, efter de som introvejledere har stået bag arrangementer på sidste års rusture, der kunne virke stødende.

En række rusvejledere på CBS har fået en advarsel af ledelsen på CBS for at stå bag arrangementer på sidste års introture, der har vøret lidt for stødende for nogle medstuderende. Fold sammen
Læs mere
Foto: JUSTIN SULLIVAN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

49 introvejledere på CBS har fået en løftet pegefinger af universitetets ledelse for at stå bag to lidt for grænseoverskridende arrangementer på sidste års introforløb for nye studerende.

Advarslen er ifølge CBS en konsekvens af, at CBS i 2016 forud for introturene i sensommeren samme år besluttede sig for at indføre initiativet Ny Start.

Initiativet skal, som CBS skriver i pressemeddelelse, »hjælpe til at afvikle introforløb i en mere inkluderende atmosfære, uden at deltagere føler, at deres grænser overskrides, og med mindre fokus på alkohol«.

»Der er i to sager givet advarsler til de ansvarlige introvejledere. I den ene sag var der en aktivitet, hvor der blev drukket rødvin gennem en tampon. Det var frivilligt, om studerende ville deltage, men CBS finder, at aktiviteten kunne være stødende og ikke burde være gennemført,« hedder det:

»I den anden sag har introvejledere produceret en præsentationsvideo af sig selv forud for introturen inspireret af TV-programmet »Fristet« og med seksuelle undertoner. Det var ikke studerendes hensigt at støde andre, men CBS vurderer, at reglerne for introture er overtrådt.«

CBS vil ikke oplyse på hvilke studieretningers introforløb, de to arrangementer har fundet sted. Universitetet understreger, at advarslerne »er givet ud fra ordensreglementet«. De »medfører ingen afbræk i studiet for de studerende«.

»En advarsel kan dog ud fra en individuel vurdering på et senere tidspunkt få hårdere konsekvenser, hvis han eller hun får endnu en advarsel,« lyder det i pressemeddelelsen, hvor prodekan Annemette Kjærgaard understreger, at »det er vores indtryk, at Ny Start virker«:

»Festlighederne har været langt mere afdæmpede ved de seneste introforløb, men på baggrund af de skærpede regler har vi valgt at løfte en pegefinger i to sager, altså give advarsler til de ansvarlige introvejledere.«