Rune Engelbreth Larsen, Formand for Minoritetspartiet

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

1. Hvilken forskel vil i gøre?

En kæmpe forskel. Vi ønsker at bekæmpe EU-forfatningen, men

er samtidig positive overfor bindende aftaler med EU.

Desuden går vi ind for en fast basisydelse og reelle arbejdstilbud i stedet for meningsløs bindende aktivering - altså en socialprofil der sikrer rettigheder for alle og ikke sparker nedefter, som vi er vant til fra både Venstre og Socialdemokraternes side.

2. Hvordan går valgkampen?

Det kan jeg jo spørge pressen om. Selv de TV-indslag, der handler om, hvor hårdt det er for de små partier, omtaler ikke os, så vores eneste mulighed er de programmer, medierne er forpligtet til. Vi må satse på den gammeldags tanke, at også budskaberne tæller. Men det er hårdt, for vi er det eneste parti, der ikke har snablen i statskassen.

3. Tror I stadigvæk på det?

Absolut da. Det her er den første uge, hvor vi rigtig går i gang med materialer, og vores pligtudsendelser kommer først nu. Vi skal nu gøre opmærksom på os selv, og det vi står for. Det er vi ikke bekymret for. Planerne for den sidste uge er så at overbevise vælgerne om, at vores mærkesager virkelig er vigtige, og at der er brug for et parti som os i Folketinget.

4. Har valgkampen været fair?

Nej. Der er to slags dårlige vilkår for et parti som os. Det ene er naturligt. Vi er et nyt parti, vi starter et andet sted økonomisk og vi skal løbe hurtigere. Så er der de unaturligt vanskelige vilkår. De etablerede partier lægger en jernring om dem selv. Man har strammet reglerne kraftigt for at blive opstillingsberettiget, så det nærmest er umuligt for nye partier at komme igennem.

5. Hvem peger I på som statsminister?

Vi er ikke i det her spil for sjov skyld. Så hvis vi kommer ind efter valget og skulle blive tungen på vægtskålen, så vil vi stille ret skrappe krav for overhovedet at pege på nogen. Vi ønsker maksimal indflydelse, så vi vil pege på den, der lover at afskaffe 24-års reglen og tvangsaktiveringen. Hvis ingen vil det, peger vi ikke på nogen af dem.