Rundetårn får alligevel ikke en rutsjebane og en kuppel på toppen

Det var tanken at opføre en rutsjebane ned ad sneglegangen og sætte en trækuppel på toppen af Rundetårn i København. Det kneb dog med både tilladelser og penge, så planerne er nu skrinlagt.

Her ses et konceptbillede af, hvordan trækuplen ville have set ud på Rundetårn i København. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR-materiale
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Som en del af en midlertidig kunstinstallation skabt af japanske Tadashi Kawamata var det tanken, at Rundetårn i København skulle tilføres en 130 meter lang rutsjebane ned ad sneglegangen, ligesom en trækuppel skulle sættes på tårnets top.

Det bliver dog ved tanken, for det har ikke været muligt at indhente de nødvendige tilladelser. Det skriver Magasinet KBH.

Selv om Tadashi Kawamata ville placere en trækuppel på toppen, ville det ifølge kunstneren dog stadig være muligt at nyde udsigten fra tårnets udsigtsplatform, idet konstruktionen ville være åben.

Samtidig ville kunstneren så bygge Københavns længste rutsjebane. Den 130 meter lange rutsjebanen skulle løbe langs sneglegangen og give besøgende mulighed for en snoet glidetur fra toppen og ned til gadeplan.

Udover tilladelser har det også haltet med økonomisk støtte til at realisere projektet.

Kuppel såvel som rutsjebane var tiltænkt som en del af 150-året for de diplomatiske forbindelser mellem Danmark og Japan.