Rumænske teenagere fængslet for økserøveri i Aarhus

To 19-årige rumænere er blevet varetægtsfængslet for et opsigtsvækkende røveriforsøg mod en guldsmed i Aarhus.

To 19-årige rumænske mænd er blevet fængslet i fire uger, efter Østjyllands Politi lørdag formiddag fremstillede dem i retten sigtet for forsøg på røveri mod en guldsmedforretning på Sct. Clemens Torv i Aarhus.

Det opsigtsvækkende røveriforsøg fandt sted fredag eftermiddag, da i alt fire personer forsøgte at trænge ind i butikken, men de blev i første omgang stoppet af en sluse. Efterfølgende forsøgte de med to økser at slå døren ind, men stadig uden held. Herefter stak de fire gerningsmænd af ned ad Strøget i Aarhus midtby og smed økserne fra sig i farten. Politiet har siden fundet økserne, og den ene blev fundet i Aarhus Å.

De to 19-årige blev anholdt fredag aften nær Europa Plads i Aarhus, der ikke ligger langt fra den forretning, som mændene angiveligt forsøgte at røve.

Flere borgere har hjulpet politiet med oplysninger om sagen, men det var en politipatrulje, der spottede de mistænkte på Europa Plads.

Da to af gerningsmændene fortsat er på fri fod, blev lørdagens grundlovsforhør afholdt bag lukkede døre, og politiet har ikke oplysninger om, hvor tæt man er på at skride til flere anholdelser i sagen.