Rumænere kan ikke hjælpe politiet i sag om barnelig

Rumænske myndigheder har ikke dna-profil på kvinde, som politiet mener har gravet sit spædbarn ned i Glostrup.

Et spædbarn, der blev fundet delvist begravet i Glostrup i midten af oktober, var svøbt i denne hættetrøje. Politiet havde håbet, at rumænske myndigheder havde dna på en kvinde, som man mener er mor til barnet. Free/Politifoto Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Dansk politis henvendelse til de rumænske myndigheder i en sag om et nedgravet spædbarn er foreløbig endt i skuffelse.

Det skriver Ekstra Bladet.

16. oktober fandt håndværkere liget af et spædbarn gravet ned i et grønt område ved Brinken i Glostrup. Den lille dreng var svøbt i en rød hættetrøje.

Siden har politiet forsøgt at finde frem til barnets mor. Efterforskningen har peget i retning af en 21-årig kvinde fra Rumænien, som opholdt sig i Danmark på det tidspunkt.

Om hun er moren kan kun fastslås med en dna-test, og i sidste uge bad de danske efterforskere de rumænske myndigheder om hjælp til at identificere kvinden.

»Vores anmodning har desværre ikke givet noget. Myndighederne i Rumænien har ikke noget dna på kvinden,« siger efterforskningsleder ved Vestegnens Politi Ole Nielsen til eb.dk.

Håbet var, at man kunne matche dna-materiale fra kvinden med dna fra spædbarnet.

Politiet har dog stadig et håb om at fastslå, om hun er moren. Ved en ransagning af en lejlighed på Brinken, som man mener, at kvinden har boet i, har politiet fundet nogle ting, der kan bringe efterforskningen videre.

»Fra lejligheden har vi sikret os nogle ejendele, som vi mener tilhører kvinden, og vi vil nu forsøge at finde dna på de ting og sammenligne det med dna fra barnet,« siger Ole Nielsen til Ekstra Bladet.

»Har vi et match, så har vi også fundet moren, og så kan vi tage sagen videre derfra,« fortsætter han.

Drengebarnet var omkring et par dage gammelt, da det døde, og havde ligget i jorden i flere uger, inden det blev fundet.