Rumæner fundet skyldig i drab på stewardesse

Rumænske Marian Clita er fundet skyldig i drab på den norske stewardesse Vera Vildmyren.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I sagen om drabet på den norske stewardesse Vera Vildmyren har byretten i København fundet rumænske Marian Clita skyldig i drab og røveri.

Den 42-årige Vildmyren blev banket og snittet ihjel i marts sidste år, da Marian Clita benyttede hendes ulåste dør på hotelværelset til at snige sig ind, mens offeret lå og hvilede sig. Den 59-årige rumæner havde på forhånd erkendt, at han stod bag stewardessens død, men hans forsvarer, Michael Steffensen, ønskede ham "kun" dømt for vold med døden til følge, som straffes mildere end drab.

I løbet af sagen har den rumænske mand på intet tidspunkt udtrykt nogen form for anger, og ifølge anklager Anne Birgitte Stürup har han "psykopatiske træk" og er "ude af stand til at tænke på andre end sig selv."

"Jeg er helt normal"

Det afviste han selv, da han onsdag fik sidste ord inden skyldskendelsen.

- Jeg mener selv, at jeg er helt normal psykisk, sagde manden, der efter drabet roligt vaskede sig og gik på kasino og drak øl.

Sagen fortsætter torsdag, hvor anklagemyndigheden vil kræve den rumænske morder idømt en tidsubestemt straf - en såkaldt forvaringsdom. Dommen ventes torsdag ved middagstid.

/ritzau/