RU: Vestager fedtspiller

De Radikale skal samarbejde med S og SF i stedet for at vandre forvirret rundt i det politiske landskab, mener Radikal Ungdom.

Foto: Sonny Munk Carlsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Margrethe Vestager skal stoppe med at fedtspille og melde klart ud, hvem de Radikale vil samarbejde med efter et folketingsvalg. Den nuværende taktik koster stemmer. Så klar er kritikken over for den radikale partitop fra Radikal Ungdom.

Radikal Ungdom hælder dermed mere benzin på bålet i den radikale lejr. Partiet har i den seneste tid været presset af, at Simon Emil Ammitzbøll, der i søndags meldte sig ud af partiet, har beskyldt Vestager for forræderi. Samtidig har den tidligere radikale leder Marianne Jelved stillet spørgsmål ved, om det var klogt af partiet at ændre kurs i forhold til 24-års reglen under sidste valgkamp.

»De Radikale prøver alt muligt forskelligt, og jeg tror, at vælgerne har svært ved at finde ud af, hvad vi egentlig vil. Det er vigtigt, at vi bestemmer os for at gøre et eller andet for at få indflydelse,« siger Andreas Frost Steenberg, formand for Radikal Ungdom.

Han mener ikke, at det nytter noget, at de Radikale får skabt »små« resultater sammen med V og K. I stedet skal Vestager og co. få lagt en strategi for, hvilken politik en SR-regering skal føre. Samtidig opfordrer han til, at partiledelsen går i tættere samarbejde med S og SF.

»Både SF og S gerne vil have os med. Den håndsrækning synes jeg, at vi skal gribe, og så håbe, at vi kan få noget igennem,« lyder det fra Andreas Frost Steenberg.

Margrethe Vestager ville i går ikke kommentere kritikken.