Royalt barnebarn i sorg: Et livslangt venskab er forbi

Dronning Elizabeths barnebarn Zara Tindall er knust, efter hun har måttet aflive sin hest, som hun har haft i næsten 20 år.

Hesten Toytown var Zara Tindalls partner gennem næsten 20 år. Reuters/Stefan Wermuth/arkiv Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Dronning Elizabeths barnebarn Zara Tindall er kendt for at være en succesfuld springrytter, men tirsdag måtte hun tage afsked med en af de vigtigste grunde til hendes succes.

Zara Tindalls hest gennem næsten 20 år, Toytown, blev nemlig aflivet i en alder af 25 år. Det skriver flere britiske medier, heriblandt BBC.

Og tabet af den trofaste ridepartner har efterladt OL-rytteren i stor sorg.

»Jeg er knust over at skulle sige farvel til min bedste ven og hest gennem et helt liv, Toytown. Han var den mest fantastiske atlet med det største hjerte, «lyder det fra Zara Tindall i en udmelding.

»Han skabte min karriere, og jeg kunne ikke være mere taknemmelig for den fantastiske tid, vi havde sammen. Jeg vil huske dig for evigt,« tilføjer hun.

Zara Tindalls største sejr på hesteryg må være, da hun vandt sølv ved OL i London i 2012 som den første i kongefamilien nogensinde.

Denne sejr foregik dog ikke fra ryggen af Toytown, som på daværende tidspunkt var gået på pension.

Hesten har dog tidligere i karrieren bragt flere medaljer med sig, og Zara Tindall og Toytown vandt blandt andet individuelt guld i VM i Tyskland i 2006.

Også Zara Tindalls ægtemand, rugbyspilleren Mike Tindall, sørger over tabet af Toytown.

»Sørgeligt at sige farvel til den store mand i dag. Har været en kæmpe del af vores liv og har givet os så mange højdepunkter, skriver Mike Tindall på Twitter.«

Se Mike Tindalls opslag her

/ritzau/FOKUS