Royale tvillinger skal klædes forskelligt

Kronprinsparret skal lære sine to tvillingbørn, at de er forskellige individer. Sådan lyder rådet fra en forfatter og ekspert i tvillinger.

Foto: JOCHEN LUEBKE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De royale tvillinger skal have forskelligt tøj på og hver sin frisure. I hvert fald hvis de er enæggede eller ligner hinanden meget. Sådan lyder rådet fra forfatter Joan Grønning, der har en ny bog om tvillinger på trapperne.

- Det handler om, at tvillingerne får en identitetsfølelse og ikke kun opfatter sig som en del af et par. Og her er noget af det mest grundlæggende, at man kan se forskel på dem, siger hun.

- Men selvfølgelig er det også sødt, at tvillinger har ens tøj på ved festlige lejligheder, og det er også helt i orden. Tvillinger har en samhørighed, som det også er vigtigt, at forældrene giver dem fordelen af, siger Joan Grønning.

Billedgalleri: Kronprinsparret og børnene

Når tvillingerne kommer til verden i januar, bliver de formentlig det mest berømte danske tvillingpar i mange år. Og selvom det giver kronprinsparret en ekstra udfordring i arbejdet med at gøre børnene til andet end bare "tvillingerne", så er forfatteren overbevist om, at kronprinsen og kronprinsessen er i stand til at løse den opgave.

- Lige nøjagtigt med Mary og Frederik er jeg ikke bange for, at de glemmer at se dem som to forskellige individer. Og samtidig har de både økonomien og hjælpen til at have overskud til at gøre det, siger hun.

Det er endnu uvist, om de royale tvillinger er enæggede, og medmindre de har en fælles moderkage, vil det sandsynligvis først blive afsløret ved fødslen, fortæller Joan Grønning, der også har et råd til kronprinsesse Mary under hendes graviditet.

- Pas på dig selv og lyt til din krop. Man er meget mere træt, når man har tvillinger i maven, siger hun.

/ritzau/