Royale rytmer: Kongelige der mestrer musikinstrumenter

Passionen for piano deles blandt andre af prins Henrik, dronning Mathilde af Belgien og prinsesse Ingrid Alexandra af Norge.

Dronning Mathilde af Belgien nyder at lytte til klassisk musik. Scanpix/Benoit Doppagne Fold sammen
Læs mere

Der er gang i de royale rytmer hos flere af Europas kongefamilier.

I Belgien ynder dronning Mathilde, der er gift med landets monark, kong Philippe, at spille piano, og hun nyder at lytte til klassisk musik, oplyser kongehuset på sin officielle hjemmeside.

Passionen for piano deles af Norges kommende tronarving, 13-årige prinsesse Ingrid Alexandra, der er datter af kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit.

Prinsessens 11-årige lillebror, prins Sverre Magnus, er også musikalsk. Ifølge det norske kongehus' officielle hjemmeside kan prinsen godt lide at spille trommer.

Flere familiemedlemmer i det britiske kongehus er også meget musikalske. Landets tronarving, prins Charles, spiller cello, mens hans niece prinsesse Beatrice spiller klaver.

I det danske kongehus spiller prins Henrik gerne op. Den 83-årige prins spiller ligesom flere af sine kongelige kolleger piano.

Prins Henrik udgav sammen med det danske band Michael Learns to Rock i 2013 "Echo", som er en genindspilning af et nummer, der er komponeret af Thailands tidligere monark kong Bhumibol Adulyadej, der var jazzmusiker.