Royal søstertrio åbner glitrende udstilling

Dronning Margrethe, prinsesse Benedikte og eksdronning Anne-Marie vil lørdag være til stede ved åbningen af udstillingen "Magtens Smykker" på Koldinghus.

Dronningens lillesøster: Få nu en mobil Margrethe BV.: Balletdanser Ida Praetorius og akkordeonist Bjarke Mogensen modtager Dr. Ingrids Hæderslegat fredag d. 21. juni i Tivolis Koncertsal overrakt af Dronning Margrethe, prinsesse Benedikte og Dronning Anne-Marie. Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Lørdag bliver det en royal søstertrio bestående af dronning Margrethe, prinsesse Benedikte og eksdronning Anne-Marie, som besøger Koldinghus i anledning af dets 750-års jubilæum.

De tre søstre har i mange år brugt, genbrugt og udlånt smykker til hinanden, og lørdag den 5. maj skal det igen handle om smykker, for søstrene skal være med til åbningen af jubilæumsudstillingen "Magtens Smykker".

Det fremgår af kongehusets officielle kalender.

I anledning af Koldinghus' 750-års jubilæum åbner museet lørdag udstillingen.

- Jubilæumsudstillingen fortæller magtens historie fra 1268 og frem til i dag gennem kongelige smykker, medaljer og ordner, som blandt andet er udlånt af det danske, svenske og britiske kongehus, skriver det danske kongehus på sin hjemmeside.

Blandt de smykker, som det danske kongehus har udlånt til udstillingen, er bryllupsdiademet, som både dronning Margrethe, prinsesse Benedikte og eksdronning Anne-Marie har båret til deres respektive bryllupper.

- Diademet er fra 1904 og kom til den danske kongelige familie gennem dronning Ingrid, der havde det fra sin mor, prinsesse Margareta af Storbritannien, skriver det danske kongehus på Instagram til et billede af diademet og billeder af de tre søstre på deres bryllupsdage.

Du kan se kongehusets billeder af bryllupsdiademet her: https://www.instagram.com/p/BiMbmTsgq2O/?hl=da&taken-by=detdanskekon...

/ritzau/